Kosten er det vigtigste i en sund krop

Danskerne går mere og mere op i sundhed. Vi bliver mere og mere bevidste om, hvad sundhed er, og takket være forskning, bliver vi nu også mere oplyste om, hvad det er, der er mest skadeligt for kroppen. For eksempel troede man indtil for få år siden, at man skulle holde igen med at spise æg, fordi det påvirkede kolesterolet negativt, men i dag ved man, at det ikke passer.

På samme måde er der mange, der er mere bevidste om mad på mange forskellige måder, ikke kun i forhold til, hvad der slanker og er sundt, men også fordi mange er begyndt at gå op i kvaliteten af det mad de spiser. Folk er med andre ord blevet mere bevidste om gode råvarer og kvalitet. Mad er nu blevet noget helt andet, og er blevet en luksusvare man kan købe sig til som en gourmet-oplevelse så som Lakrids og andre luksus slikmærker.

Derudover er man også blevet mere bevidste om, hvad der er skyld i livsstilssygdomme. Til trods for den bredere oplysning er der dog desværre ikke et fald i andelen af overvægtige mennesker i befolkningen og heller ikke i livsstilssygdomme. En af de største syndere er forkert kost. Dette er dog til gengæld også en af de områder, der er sværest at regulere.

Vores hjerner er udviklet til at spise mens der er mad til rådighed, så vi har nok at stå imod med til tider, hvor maden er sparsom. Derfor er det en farlig cocktail at mad nu er tilgængelig hele tiden. Især er det også farligt, at virksomheder, der udvikler madprodukter, også er meget oplyste omkring, hvad der gør mennesker afhængige af mad, og hvordan de kan få maden til at smage, så den smager bedst og får folk til at komme tilbage for mere.

Desværre er disse smage også ensbetydende med de mest usunde elementer i større mængder. Dette er smage så som fedt og sødt, hvilket er elementer, der tilbage i tiden ville betyde mere energi og derfor var godt for mennesket, hvor fedt og sukker nu er skyld i overvægt. Du kan læse mere om sund kost her: https://www.alt.dk/sundhed/det-skal-du-spise-for-at-faa-en-sundere-krop

Skriv et svar